Tanáraink

Tanáraink kreatív, elkötelezett szakemberek. Valamennyien színvonalas magyar egyetemeken és – az európai kollégákkal való cserekapcsolatoknak  köszönhetően is – külföldi továbbképzés keretében tettek szert tudásukra. Továbbá elvégezték a Helen Doron Tanárképző Tréninget, melyen nemcsak elméleti hátterét sajátíthatták el ennek a különleges módszernek, hanem a gyerekek oktatásához szükséges gyakorlatot is szerezhettek. Mindezek azonban úgy gondoljuk, csupán minimális feltételei annak, hogy sikeresek legyenek, ezért hétről-hétre rengeteget dolgoznak azon, hogy érdekes és hasznos órákban legyen a gyerekeknek része. A Helen Doron English tanárai folyamatosan  továbbképzéseken vesznek részt, és az egymással való állandó kapcsolattartáson keresztül nemcsak saját, hanem kollégáik tapasztalataiból is építkeznek.

Mészáros Szilvia

Első látásra szerelem volt ez kettőnk között: amikor a 3 hónapos kislányommal ellátogattunk egy bemutató órára, úgy éreztem, már az óra közepén, hogy végre találtam valamit, ami nemcsak az angol nyelv tanulására fordít gondot, hanem a gyerekem igényeinek megfelelően fejleszti is őt. A szerelem odáig vezetett, hogy 2009-ben elvégeztem a tanárképző tréninget és egy évig Szegeden tanítottam. Nagyon nagy élmény volt a tanítás, az órákra való készülés. Egy álmom valósult meg azzal, hogy 2010. májusán folytathattam a saját nyelviskolámban a munkát. Igen nagy volt a váltás, alig egy év alatt lett belőlem érdeklődő szülőből tanár, majd nyelviskola vezető, de azt gondolom, életem legjobb döntését hoztam meg.

Remélem, minél több gyermek tapasztalhatja meg a tanulásnak ezt a formáját is!

Éliás Attila

2000-ben szereztem diplomát Szombathelyen, tanító – vizuális nevelés szakon. Angol és francia nyelven beszélek. Több évet éltem és dolgoztam Angliában, mint au – pair. Magánoktatóként és felügyelőtanárként dolgoztam korábban, jelenleg hivatásos Helen Doron angolnyelv tanárként okítom a felnövekvő generációt Tatán és Tatabányán. Szeretem az íjászatot, az európai művészfilmeket és a rock zenét.

Azért lettem HD tanár, mert a játékos és izgalmasan kreatív formában adhatom át az angol nyelv szeretetét a gyerkőcöknek. HD tanárnak lenni napi kihívás és mindennapi öröm, mert azonnali visszajelzést kapok a gyerekektől és a szülőktől is mind tudásról, mind szeretetről.

Kovács Éva

K.Éva2

A gimnázium évei alatt döntöttem el, hogy gyermekek angol nyelvtanításával szeretnék foglalkozni, a főiskola alatt azonban már azt is tudtam, hogy ezt nem a szigorúan vett oktatási rendszer keretei közt szeretném csinálni. Néhány év “világjárás” után magántanulókkal kezdtem foglalkozni, ami sok örömet adott. Ezután, kis szerencsével- és egy életemben bekövetkezett váltást követően – találkoztam először a Helen Doron módszerrel. Szerelem volt első látásra, azonnal tudtam, hogy megtaláltam azt a stílust, rendszert, ami alapján tanítani szeretnék. Néhány nap alatt eldöntöttem, hogy elvégzem a szükséges tanfolyamot. Így kerültem ide, és nem bántam meg! Szeretném, ha rajtam, rajtunk keresztül minél többen ismerkednének meg a játékos nyelvtanulás lehetőségével és ugyanúgy megtalálnák benne az örömüket, mint én!

Régi tanáraink, akikre szeretettel emlékezünk:

Perger-Dobsa Krisztina
Galántai Dóra
Karap Judit
Aradi Fruzsina
Horn Rita
Cynthia Challis
Illés-Kádek Kata
Sándor Csilla
Benkovics Dóra

 

 

Szabó Kriszta

Diplomám megszerzése és több év zenetanítás után nyakamba vettem a világot. Londoni tartózkodásom alatt rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam.
Nagy hatással volt rám, ahogy az alig totyorgó kisgyerekek szüleikkel együtt önfeledten szórakozva ismerkedtek az őket körülvevő világgal és tanulták anyanyelvüket. Kötetlen, mégis irányított foglalkozásokon szívták magukba kultúrájukat. Ezen a mesés világon keresztül szerettem volna  hazatérésem után a magyar gyerekeket megismertetni az angol nyelvvel. Olyan módszeren törtem a fejem, mely sokoldalú és élményszerű oktatást ad. Fontos volt, hogy legyen benne zene, tánc, olvasgassunk mesekönyveket, legyen bábjáték, színjátszás, mondókából feltétlen rengeteg, és mindez természetesen angol nyelven.
Tervezgettem a tanmenetet, gyűjtöttem a tananyagot, és rájöttem, ahhoz, hogy igazán jót hozzak létre, talán egy élet kell. Ennél türelmetlenebb voltam.
Ekkor találtam rá a Helen Doron módszerre, ami annyira megtetszett, hogy elvégeztem a tanárképző kurzusokat és azonnal belevágtam a tanításba.
Kisfiam pedig születése óta folyamatos visszajelzés számomra. Látom, tapasztalom rajta keresztül, hogy mennyi mindennel lett gazdagabb – lettünk gazdagabbak – a tanfolyamok által.
Örülök, hogy neki és kortársainak már ilyen kis kortól megadatik az idegen nyelv tanulásának lehetősége ezzel a játékos, mégis hihetetlenül tudatos módszerrel!

Kokas Gábor

Remek lehetőségnek tartom, hogy már kisgyermekkorban megismerkedhetnek az angol nyelvvel a hozzánk járók. Az előző tanévben megtapasztalhattam, hogy mennyire eredményes tud lenni a nyelvelsajátítás a 3-tól 6 éves korig tartó időszakban, amikor a legbefogadóbbak a gyerkőcök, agyuk szivacsként működik. A nagyobbaknál szeretném megmutatni azt, hogy van élet a “45 percig üljünk egy helyben, és hallgassuk a tanárt” iskolai valóságon kívül is! Beszéljünk, mozogjunk, nevessünk, játszunk! Élvezzük az órát! Hiszem, hogy a tanulás csak akkor hatásos, ha örömet okoz. Ezért fontos célom, hogy a gyerekek számára jó élmények, és pozitív megerősítés kötődjön az angolhoz. Így lehet igazán elsajátítani egy idegen nyelvet. Foglalkozásaim mozgalmasak, a hangulat jó, a dalok pedig fülbemászóak. Sokszor még órák után is sokáig ott vannak a fejemben, és dúdolom őket. De ez már legyen az én “bajom”. 🙂

Markó Mihály

Now, this is a story all about how
My life got flipped-turned upside down
And I’d like to take a minute
Just sit right there
I’ll tell you how I became the teacher of the school of Helen

In Vértesszőlős, I was raised
At the computer was where I spent most of my days
Chillin’ out maxin’ relaxin’ all cool
And playing all the games after school
When my mom came into my room and she said:
Go get a job! come on, use your head.
So I looked all around, and kept thinking
What am I good at? and kept blinking
oh! I realized, English of course
So found Helen Doron and took a course

They showed me the method, and all the secrets
And let me tell you I have zero regrets
the method is amazing, the teacher’s, excellent
Studying here, has basically no detriment

Small groups, and positive reinforcement
I’m not lying, this is my endorsement
Focus on the individual, playing while learning
the students here, all come back yearning
for more English, that’s right, this is the story
of how teaching here, is my crowning glory.

Kara Ágota

Az angol nyelv- és irodalomtanár szakos tanulmányaim során találkoztam először a Helen Doron módszerrel, később ebből írtam szakdolgozatom. Már az első óralátogatás magával ragadott: játékos, barátságos, élvezetes, örömteli volt nem csak az ott lévő kisgyerekeknek, de még nekem is 🙂 Olyannyira megtetszett, hogy fogtam az akkor 2,5 éves kislányom és azonnal beiratkoztunk az első tanfolyamra. Nyelvtudása rohamosan és színvonalasan fejlődött. Nagyon büszke voltam rá, és persze neki is óriási önbizalmat adott a folyamatos pozitív megerősítés a tanár néni részéről. Mindez még kíváncsibbá tett a módszer iránt. A tanárképző tréning elvégzése után nagy lelkesedéssel vetettem bele magam ebbe a modern és újszerű tanítási módba (ami merőben más, mint amit a hagyomágyos általános iskolai rendszerben tapasztaltam angol – történelem tanárként ). A játékosság, a szemléletesség, a gyakorlatiasság, a pozitív visszajelzések adása mind-mind formálta lelkem, gondolkodásmódom. Érdekes és izgalmas minden egyes órára való felkészülés. Nagyon jó látni, ahogy a gyerekek hétről-hétre ragyogó tekintettel érkeznek hozzánk, ahogy fejlődik nyelvtudásuk, ahogy kiül arcukra a  kis büszke mosoly, ahogyan a nagyobbak megküzdenek egy-egy nehezebb feladattal, legyőzve életkori sajátosságukból fakadó  gátlásaikat.

Hiszek a módszer sikerességében, hiszek a gyerekek gyors fejlődőképességében, játékos terhelhetőségükben….és most már önmagamban is, mert már tudom, csak így érdemes és lehet kisgyermekekkel megszerettetni egy idegen nyelvet, más nép kultúráját és már csak ezzel a módszerrel tudom elképzelni a gyermekek sikeres oktatását.