fbpx
 
 

Tanáraink véleménye a legújabb programról

logo_7

 Fun With Flupe – a kicsik kedvence

Here we come,
Let’s have fun,
Let’s have fun,
Let’s have fun with Flupe!

Szeptemberben útjára indítottuk a Fun With Flupe tanfolyamot, mely 20 hónapos kortól 5 éves korig nagyszerű lehetőség gyermekeitek első angol tanfolyamára.

Névadója Flupe, a kis szőrmés labdaszerű figura, aki ugyan nem sokat beszél, de érzéseit kifejezi színe változtatásával. Granny Fix-szel, a mindent helyrehozó Nagyival együtt egy varázskönyv szereplői, a rímek és dalok világában élnek, ahol, ha valami probléma akad, mindig van, ki segítsen.

Hogy ki? Paul a kisfiú, aki esténként ebből a varázslatos mesekönyvből olvas.

A könyv fényleni kezd, a mese életre kel, Paul ott találja magát ebben a csodálatos, izgalmas világban…

A tanfolyam munkafüzetei gyönyörűek, a karakterek hamar a gyerekek kedvencévé válnak. A cd-ket, melyeket a gyerekek minden nap hallgatnak, egy dvd is kiegészíti, melyen megelevenedik a sorozat összes epizódja a könyvekből megismert barátságos karakterekkel.

Tanáraink az első 5 hónap után nagyon lelkesek:

Kara Ágota:

Először furcsa volt a dinamizmusa, nagy szóanyaga és a sokszor rövidnek nem mondható kifejezések alkalmazása ( Don’t get upset now, my dear Flupe and Paul, we can solve any problem however big or small!)Granny Six dancing

Ugyanakkor a ritmikája, a zeneisége, amelyeket  Granny Fix rímei adnak, nagyon megfogott, és úgy vélem a gyerekekben is könnyebben megmaradnak.

A könyv igen szép, színes, tele matricával, amit imádnak a gyerekek.

Különösem nagy öröm, mikor nagyszerű szülői háttérrel dolgozhatom, mert ez óriási előny mind a gyerekek tanulási folyamatában, mind az én munkám sikerességében, élvezhetőségében. Úgy találom, hogy a szülők is élvezik azokat a közös játékokat, amelyekbe őket is bevonjuk: voltak már tyúkok, akik kergették az egereket, voltak órák, akik tiktakoztak, de voltak már ruhakötél tartók is.

Örömmel konstatáltam azt is, hogy a saját magam által gyártott igen szerény Granny Fix konty és a „varázs” kötény nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében és jót mókáztak rajtam, mint Granny Fixen.

Szabó Kriszta:
Basic CMYK

Elragadóak a tanfolyamban szereplő karakterek, hatalmas izgalommal bontogattuk a tanári szetteket és gyönyörködtünk az új flash-kártyákban, amiket ugyan a gyerekek az órákon csak villanásnyi időre látnak, hiszen az a szerepük, de én azért otthon hosszasan elnézegettem őketJ

Mai napig újra-és újra megdöbbenek, hogy a gyerekek mennyire ragaszkodnak az általunk használt, sokszor saját készítésű bábokhoz. A portörlőből készített Flupe-hoz, a nagy kartonpapír Granny Fix-hez, akivel még futballozni is lehet.

Remek lehetőséget adnak a történetek a szerepjátékra, a kicsik pedig hatalmas beleéléssel telefonálnak, utánoznak egy-egy állatot, autót, vagy épp ugrálnak az ágyon, mint kismajmok, ha az a feladat.

Gíber Kriszta:

Paul könyve maga a varázslat, újabb és újabb kalandok forrása, amelyek nem csupán szórakoztatóak, hanem egy nagyon szerethető, otthonos világba ágyazzák az angol tanulást.

Az órákon jó látni, a gyerekek milyen érdeklődőek, mennyire nyitottak az újra és milyen gyorsan tanulnak. Természetes nekik, hogy a tűzoltó ebben a mesevilágban „fájörendzsín”, mert Paul világában mindennek van egy másik neve, és ez abban a világban így van rendjén.

Élmény látni, hogy örömmel táncolnak a dalokra, mindenkinek van kedvence és felcsillan a szemük, amikor a DVD-n visszaköszönnek a tanult dolgok. Játékként, kikapcsolódásként élik meg a tanulást, egy mese részei lehetnek, miközben olyan dalokat, mondókákat, szavakat tanulnak, amelyek megalapozzák a nyelvtudásukat.

Sokszor elgondolkodom azon, hogy vajon, milyen élmény lehet a piciknek, hogy az, amit a DVD-n, füzetekben látnak, más-más formában kerül elő a dobozainkból óráról órára?:)

Ünnepek előtt az egyik gyerkőc anyukája mesélte, hogy gyermeke közölte, nem akar mást, csak angolra járni. Nagyon-nagyon jó ezt hallani, mert ilyenkor mi még náluk is sokkal jobban örülünk:))

Horn Rita:

Ha pár szóval kéne jellemeznem, azt mondanám: vicces, érdekes, játékos, igényes, izgalmas, kedves. A gyerekek nagyon élvezik, imádják a karaktereket, a dalokat és a mesét. A tanítás még nagyobb élmény így, történetbe foglalva.

set