fbpx
 
 

Say No to Palm Oil

Azt hiszem, végérvényesen elkönyveltek bennünket furának Tatán. Ma elindultunk vásárolni, egyrészt mindezt úgy tettük, hogy esett az eső, békás esőkabátban, gumicsizmában kerekedtünk útnak, de azért a rollert sem felejtettük itthon. Vicces látvány lehettünk.

Másrészt a boltban egy idő után biztosan azt hitte a biztonsági őr, hogy szórakozunk vele. Mindent megnéztünk, elolvastuk, mi miből készült. Pedig csak leveskockát, pop cornt és tejszínhabot kerestünk. Hiába, a szombati ebédhez, délutáni mesenézéshez elengedhetetlen dolgok ezek. Azt hiszem, még soha az életben nem tartott ennyi ideig ilyen kevés dolgot vásárolnunk. És leveskocka helyett végüSay No To Palm Oill egy kiló zöldséget vettünk, mert hiába néztük végig az összes különböző leveskockát, nem találtunk olyat, amiben ne lett volna pálmaolaj. Hidrogénezett ráadásul. Popcornt és tejszínhabot nagy nehezen találtunk, de közben a biztonsági őr elkezdett kétkedő pillantásokat vetni ránk, így sietősen távoztunk. Mindezt egy 6 éves gyerekkel, aki minden dologról megkérdezi, hogy ugye pálmaolaj nincs benne, mielőtt a szájába veszi.

A héten nem vettünk gumicukrot, keménycukrot és hasonló nasikat. Akkor kezdtem nagyon hálás lenni a kampánynak, ma azoban elgondolkodtam, teljesen át kell variálni az eddigi vásárlási szokásainkat. Hajrá glutén, tej és mostmár pálmaolaj mentes étkezés! 🙂

No